Gazdikeresőnk: Csillag

Egy hideg áprilisi napon kaptuk a bejelentést egy szörnyű állapotban lévő cicáról. A cica csak gubbasztott egy üres telken, csont és bőr volt, tele sebekkel, nem evett, nem mozdult, felkészült a halálra. Egy gazdink hívott minket, kérve, segítsünk szegény cicán. Mivel mi nem tudtunk azonnal a helyszínre sietni, vette az időt, pénzt és fáradtságot, és elautózott vele az általunk megjelölt állatkórházba, ahol kezelésbe vették a cicát. Az állatorvos nem sok jót jósolt neki, de kérésünkre elkezdték infúziózni, macskanáthára kezelni, és antibiotikum kúrát is kapott. 2 hétig libikókáztunk, félve érdeklődtünk, él-e még a cica. És cica még élt. Habár a macskanátha és még ki tudja mi csúnyán ráhúzódott a szemére, nem adta fel, küzdött és küzdött. És életben maradt. És szép lassan elkezdett eszegetni, és szép lassan eltűnt szeméről a csúnya hályog is. Szinte az összes régi, száraz, fakó bundáját levedlette, helyére puha, selymes bundát növesztett. De nem és nem akart lábra állni, elindulni, mert alig látott valamicskét szegény. Éppen csak az alomtálca és a cicafekhely között mozgott. Az elmúlt lassan 3 hónapban rengeteget erősödött és a látása is valamennyire visszatért. Nem teljesen vak, olyan 20-30%-ban lát, bizonyos szögekből nem. De ez is folyamatosan változik, bízunk benne, hogy vissza is nyerheti teljesen a látását.
Ő lett Csillag, aki megmutatta, még a legnagyobb sötétségben sem szabad feladnunk, mindig van kis pislákoló fény, amiben bízhatunk. És ez a fény egyre szebben és erősebben ragyog.
Csillag mára elérkezett oda, hogy saját gazdija legyen. Mivel eléggé plüsscica, nem sokat mozog, viszont imádja a simogatást, amit hangos dorombolással és kézhez, lábhoz dörgöléssel köszön meg, olyan gazdi lenne számára az ideális, aki inkább dédelgetni való cicát keres, nem olyat, aki a függönyön mászik. Csillag a nap 24 órájából 20-at alszik, egyáltalán nem nyávog, nem rongál, nem mászik semmire, főleg nem az ember idegeire. Ő a megtestesült élő plüsscica, aki órákig is tud a kanapén pihenni, a gazdival tévézni. Teljesen szobatiszta, ügyesen visszatalál az alomra a lakás bármely sarkából. Csillagnál, ami nagyon fontos, hogy kizárólag benti cica lehet és ahol nincs másik cica, aki piszkálná őt. A kutyákkal semmi baja, bátran elmegy mellettük a lakásban, nem zaklatja fel magát szinte semmin sem. Csillag igazán megérdemel két szerető kezet, aki etetgeti, simogatja, dédelgeti, akinek ő lehetne az élő szeretetcsomagja.

 

Érdeklődni: +36 20 932 6383 vagy info@aminakozpont.hu