Budapest 11. kerületében, a panelházak sűrűjében megbújik egy kicsi, romos épület. Egy volt középiskola falai élettelenül állnak, az épület az enyészeté és néhány gazdátlan, utcai cicáé. Nem olyan régen, még jó néhány tappancsos bitorolta a magányos telket. A környező házakban rengeteg cicabarát él, így a bociszemű nyávogósok rendszeresen kaptak élelmet, simogatást, a szomszédos óvodának hála pedig sokan gazdára is találtak. Az ottani cicabarát közösség összefogásának köszönhetően a nemrégiben ott élő 8 macskának fedett, biztonságos kuckókat alakítottak ki, beoltatták és ivartalanították is őket a szaporulat megakadályozására.

Azonban ennyi ember közt mindig akad olyan, akinek célja nem építeni, hanem rombolni, így egyik napról a másikra a 8-ból egyszerre csak 3 macska maradt, plusz a fagyálló következménye. Érthetetlen, hogy valaki képes élőlényeket ilyen szenvedésre kárhoztatni. Akad ott olyan hölgy is, aki semmibe veszi mások munkáját, gondoskodását, állatbarát cselekedeteit és előszeretettel inzultálja a róluk gondoskodókat, mérgezéssel fenyegetőzik. Mi oka van rá? Mit zavarja őket a főleg kerítés mögött élő, már nem szaporodó macskanép? Senkinek nem ártottak ezek a cicák, kikről sokan gondoskodnak pénzt és energiát nem kímélve. Sokan rengeteget tettek annak érdekében, hogy ők egészségesen, szaporulatmentesen élhessenek.

Egy ilyen rosszakarónak hála, az egyik cica életéért hetekig küzdöttek, de sajnos hiába. Így maradt a kolóniából mindösszesen két cica, Csenge, egy gyönyörű és gyermeki játékosságú lányka (természetesen ivartalanított), és Kormi, egy csillogó szőrű, fekete kandúrka. Úgy 2 év körüliek lehetnek. 

Kormi sajnos nemrég balesetet szenvedett és nagyon csúnya sérülést szerzett a fejére a szeme környékén. Egy nyugdíjas hölgy vette gondozásába, rengeteget költött a műtétjére és a végső elkeseredés határán talált rá alapítványunkra. Az Amina így beszállt Kormi állatorvosi költségeibe, ellátta több hónapra elegendő élelemmel és macskaalommal.

Kormi sajnos még mindig nincs jól, így neki nagyon kell a drukk a túléléshez. Csenge meg egyedül maradt a törzshelyen, így mielőtt valaki ’jó szándékú’ őt is likvidálná, szeretnénk, ha mihamarabb gazdához kerülne. Egy bújós, dorombolós cicalányról van szó, aki az utcai lét után saját kisgazdáról és biztonságos, szerető kuckóról álmodozik.

Csengéről és Kormiról érdeklődni lehet: 0620 932 6383 vagy www.aminakozpont.hu

 

lakhely

Kormi

Kormi

Csenge

Csenge

Kaja