Nevem: Mázli

Nemem: hím

Fajtám: puli-snauzer keverék

Becsült kor: 4 év 4 hónap

Javasolt tartás: lakásban és kertben is

 

 


Mázli 2011. december 3-án látta meg a napvilágot egy puli anyuka és egy puli-schnauzer keverék apuka egyik kölykeként. A kölykök mivel szertelenek voltak, bekerültek egy 2 négyzetméteres melléképületbe és valahogy majd 3 évig ott felejtődtek. Annyira kevés volt a helyük, hogy egyszerre még csak lefeküdni se tudtak, a saját ürülékük volt a lepedő, néha azt ették, ha már napok óta nem nézett feléjük senki és a sufniban lévő fabútorokat és vasrácsokat rágcsálták kínjukban.

2014 októberében az Aminásoknak hála, a 3 kölyök végre szabadult börtönéből. Rengeteg ideig tartott, mire megtanulták, hogy nem kell többet kakit enni, van elegendő élelem, megtanulták, hogy az ember jó is lehet és a kéz simogatni is tud és biztosan fogja a pórázt, ami által fel lehet fedezni a világot, a mezőt, az erdőt, az utcákat, és megtudni, hogy léteznek más kutyák is.

Mázli testvérei már boldog gazdis kutyusok lettek. Mázli viszont annyira sérült volt lelkileg, hogy neki nagyon sok idejébe tellett megtanulni legyőzni a mély félelmét. Ha csak ránéztünk maga alá pisilt félelmében, bemenekült a bokor alá és ott feküdt órákig teljes rettegésben. A férfiak közelségétől különös halálfélelmet élt át, és bármi szokatlan zajt hallott, máris menekült vagy összerezzenve maga alá pisilt. Mázli az elmúlt pár hónapban nagyon gyors fejlődésnek indult.

Megtanult erdőben akár több emberrel együtt is póráz nélkül sétálni, már nem szalad a világ végére ha meglát egy férfit, és habár még félénk és kis ijedtségből arrébb szalad, már könnyen vissza lehet őt csábítani. Autózni nagyon megszeretett, és könnyen barátkozik kutyákkal. A kisgyerekeket sajnos nem szokta meg, tőlük még mindig fél, de azért az asztal alól szívesen nézegeti a gyerekek játékát, szaladgálását. Mázli 17,5 kg, inkább schnauzeres félhosszú fekete szőrében a pofijánál fehér maszkos és gyönyörű fehér mellénykéje van. Chipezett, oltott, ivartalanított és parazitamentes. Mázli jelenleg Pest megyében, Érdtől nem messze él.

Jelenleg kinti-benti kutya, teljesen szobatiszta, és imád vagy kutyahempergőben, vagy a kanapén feküdni. Szeret sétálni, de ha ugatnak a kutyák a kerítés mögött, messzire próbál kerülni ezért biztos és erős kézzel kell fogni a pórázt, mert hirtelen nagyot tud rántani. Hihetetlen jó jelzőkutya, az utcában se gyalogos, se autós, senki nem megy el úgy, hogy arról ne tudnánk. Nagyon szereti, ha simogatják, dédelgetik, és ha még többet kér belőle, akkor nyújtogatja a jobb lábát. Nagy mackó fejét szívesen teszi tenyerünkbe és ilyenkor kitüntet minket teljes bizalmával. Csodálatos kutya, egy melegszívű társ, akinek szüksége van az egyéni törődésre, a saját gazdira, a csak neki szóló szeretetre. Mi, az elmúlt majd 1 évben, mindent megtettünk, amit tudtunk. Abban, hogy Mázli teljesen önmagára találjon, innentől már csak egy igazi saját gazdi segíthet. Keressük neki az a “Kis Herceget” aki Mázli “rókát” minden nap egy lépéssel közelebb édesgeti magához.

Mázlira érdeklődni: 06 20 932 6383 vagy info@aminakozpont.hu