1. nap hétfő Az új hely
Ideiglenes: Rózsaszín kis boxban érkezett. Egész testét a ketrec hátához nyomta, hogy ki se látszódjon belőle. Mikor megérkezett, nem piszkáltam, hagytam, hadd nyugodjon le a saját tempójában. Így egy csendes nap után este nyitva hagytam a ketrec ajtaját és vártam. Csak fél óra és előbukkan egy fej. Aztán jobb első mancs a földön, rövidesen követi a bal is, de a többi azért még biztonságban marad. Egy kis tornának álcázott nyújtózkodás és a cél a kanapé mögötti rés, rajt!
Mila: „Na itt most jó is lesz, amíg el nem alszanak, utána felderítek!”

2. nap kedd
Ideiglenes: Csendes megfigyelő üzemmód, egyik sarokból a másikba, egy minden mozdulatomat fürkésző világító szempár.
Mila: „A nappali az enyém, a kanapé az én ágyam! Már amíg haza nem érnek.”

3. nap szerda Éjszakai móka
Mila: „Lefeküdtek, nyitva az ajtóm, hát ne legyen macska a nevem, ha kibírom felderítés nélkül! Oké fürdőszoba, konyha, ott alszanak, és ez itt: jéé egy egér!”
Ideiglenes: Hiába örültem felhőtlenül, hogy ilyen jól feltalálta magát, de muszáj volt kizárni, mert nem lehetett tőle aludni

4. nap csütörtök Az áttörés!
Ideiglenes: Meguntam, elég időt kapott már, most vagy soha! 15 perc kergetőzés, 2 perc kapálózás, majd… Mint aki minden simit, ami kimaradt az eddigi életéből próbál bepótolni, erőszakosan nyomja a buksit a tenyérbe, dagaszt (bár nem bánik túl jól a körmökkel), a hízelgés pedig még nem túl kecses, de annál hatékonyabb. Aztán egy rossz mozdulat, és újra eltűnt az ágy mögött.
Mila: „Te jó ég! Ez mi?! Ez jóóó!”

5. nap péntek
Ideiglenes: Magától még mindig nem jön ide, de ha a hegy nem jön Mohamedhez… már csak 10 perc a kergetőzés. Akkor ma pedig tanuljunk macskálkodni. Pálca végén csilingelő bolyt, hát ki ne felejtené így el, hogy félni kell az emberektől?
 Mila: „Hirtelen ne mozduljatok, mert akkor elbújok!”

6. nap szombat
Ideiglenes: Amíg semmi gyors mozdulat, semmi hangoskodás, addig figyelmesen követ, kanapén bújik, és dagaszt a fájdalmasan hegyes kis körmökkel, a nagy lendületben fennakad vele mindenhol, de kit érdekel, amikor kibújt a bábjából ez a gyönyörű kis pillangó!
Mila: „Hurrá! De jó cicának lenni!”

Mila gazdikereső! T.: 0620 932 6383

[nggallery ID=”64″]