Tejföl talált kutyaként került alapítványunkhoz. Rettentően el volt hanyagolva, szemeiben a mirigyek előreestek az éhezéstől és a soványságtól, valamint körmei annyira túlnőttek, hogy majdnem már belevágtak a talppárnáiba.

Azóta eltelt több mint egy hónap és Tejföl állapota sokat javult. Ivartalanítottuk is és mivel a szeménél lévő mirigyek elkezdtek visszahúzódni, annak műtétjét szerencsére elkerülhette. Önmagához képest már sokat hízott, de még mindig férne rá 1-2 kiló.

Tejföl 3 és fél év körüli máltai selyemkutya jellegű, ivartalan kanocska. Bájos, kedves, bújós, tele jósággal és szeretettel. Szobatiszta, de a sötétben nagyon fél, így odafigyelést igényel az esti séta. Más kutyákkal, emberekkel barátkozós, egyedül lenni nem szeret, akkor azért még sírdogál néha. Szeret kint lenni a szabadban, imád labdázni, játszani, futkározni. Számára a legfontosabb, hogy tartozzon valakihez, hogy örökké hálás tekintetével féltve követhesse a simogató kezeket. Autóban nagyon szépen utazik, szeret jönni-menni, a lényeg, hogy gazdijával lehessen. Selymes bundácskája, bűbájos személyisége igazán szerethető kutyussá teszi őt.

Nem is értjük, korábban hogyan hanyagolhatták el így őt. Szeretnénk, ha Tejföl nagyon boldog lenne és sok dédelgetésben, szeretgetésben, játékban lenne része. Tefjöl már oltva, chippelve, ivartalanítva, egészségesen várja új kisgazdáját a 0620 932 6383 és az info@aminakozpont.hu elérhetőségeken.

[nggallery ID=”39″]