Nevem: Ügyes, Táltos és Mimó

Becsült születési dátumom: 2011.01.05, Táltos és Mimó: 2013.02.01 

Fajtám: kuvasz keverék

Nemem: nőstény, Táltos és Mimó: kan

Méretem/súlyom:  

 

Ügyes és kis családja segítségre szorul!

Ügyes, másfél éves anyakutya és nem tudni, mi okból, de még kölyökként kidobták az útra, a nagy semmibe. Ügyes bebotorkált egy tanyára, ahol befogadták, de mivel fogta a csirkéket, láncon tartották. Egyszer mégis sikerült összehoznia egy nászt és több kölyke is született. Néhányuknak találtak gazdit, de két kanocska, Táltos és Mimó ottrekedtek anyjuk mellett. Ügyes valamilyen kuvasz keverék lehet, mert picinyei kicsi kölykökként a fajtatiszta kuvaszkölykökre emlékeztettek.

Ügyes egy végtelenül szelíd, jámbor, jólelkű kutya, akinek már mennie kell a tanyáról, de nincs többé maradása a kicsiknek sem. A kicsik most kb. 4 hónaposak de máris elég nagy termetűek. Táltos igazi pörgős kölyökkutya, tép-cibálja anyja fülét, meg nem áll a játékban. Mimó viszont nagyon félénk, őt még csak megközelíteni sem bírtuk, annyira fél. neki nagyon helyes a pofija, viszont nincsen farkincája. Mindannyian gyönyörűek és szívesen gondozásunkba vennénk őket, de mivel nincs telephelyünk, elhelyezni nem tudjuk a kis családot. Egy kis türelmi időt kértünk a számukra mielőtt menhelyre viszik őket, hátha mégis sikerül megoldani az elhelyezésüket. Szeretnénk, ha nem egy ketrecbe kerülnének figyelem, valódi szocializálás nélkül, hanem kellő odafigyelés mellett készülhetnének fel a gazdis kutyalétre. Megígérték, hogy beoltatják őket, mert különben nagy veszélynek lennének kitéve egy telepen így reméljük, ez is egy kis esély az életben maradásukhoz.

Ha akadna nekik akár külön-külön is ideiglenes befogadójuk, alapítványunk állná a gondozási és állatorvosi költségeiket.

Tudjuk, mindenki teltházzal küszködik, és mivel nem azonnal örökbeadható kutyusok, hanem nevelgetésre, tanítgatásra lenne szükségük, így nem túl kelendőek, hátha mégis nekik is adatik egy kis esély.

 

Jelentkezni lehet: 0620 932 6383 vagy info@aminakozpont.hu

[nggallery ID=”52″]